Kültéri WPC burkolat

Elérhetőség

1087 Budapest Asztalos Sándor u. 9-11
Tel: +36-1-350-8424
Fax: +36-1-339-6823
Mobil: +36-30-327-4202

Garancia

Garancia

Ajánlatkérés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

captcha

Bambuszról

Bár a bambusz sok jellemvonása hasonló a keményfákhoz, de a bambusz nem egy fa. Ez egy olyan fajta fű, ami növekedés után sokkal sűrűbb és erősebb a keményfáknál.

A bambusz a keményfánál sokkal gyorsabban nő, különböző válfajai az első 24 órában 1 métert is nőhet a kezdődő tavaszi szezonban a földtől. A 6-ik hónap alatt már a magassága és átmérője teljesen éretté válik. A nyersanyagát 5-6 éve növekedett törzset érdemes felhasználni a bambuszpadlózat előállítására. Ekkorra már a bambuszanyagnak a kora végett, erős és sűrű tulajdonságai vannak, melyek összehasonlítható a nagysűrűségű keményfával.

A bambusznak több mint 1000 változata létezik a világon, de egyedül Mao bambuszt használnak fel a kitermelésre, mert az átmérője, színe, szerkezete, sűrűsége és ereje legalkalmasabbak a bambuszpadlózat gyártására. A bambusz a keményfával való korlátozott globális ellátásunkkal szemben természetesen szép és tartós alternatíva, és ráadásul egy természetes szerves anyag.

Környezetvédelemi szempontok:

1, A globális erdészet folyamatos leépülésének következménye a helyi környezetek, és éghajlati változásai. Ezért olyan programok, mint az újrahasznosítás, egyre népszerűbbek, így megfékezve az erdők kiirtását. A gazdaság fejlesztésével keményfát használtak széles körben, melyek azt eredményezték, hogy a globális erdőerőforrások sérültek és kevés alternatívákat adott csak a fára építeni, és ezért a bambuszt építési anyagként előnyben részesítik, hogy keményfáktól való függést csökkentsék. A bambusz törzs tulajdonságaival és önvisszanyerő képességével  a világon a bambusz a legjobb eszköz, hogy keményfákat váltson fel, ami hasonló tulajdonságokkal és vonzerővel bír. Épp ezért Jelenleg az általunk forgalmazott  bambusztermékeink iránt folyamatos érdeklődés mutatkozik itthon és a nemzetközi piacokon.

2, A bambusztermékek egyedülálló tisztasága, eleganciája, különleges magja és színe miatt a vevők által nagyon kedveltek. Az egyedülálló tervezetek szintén meglepő hatásokat hoznak. Ezeket a tulajdonságokat ritkán találhatják meg más fatermékekben. Dekoratív anyagként, bútorként irodában, középületekben és sportlétesítményekben. Sok kiváló példa van ezek területeken. A Mao bambusz szintén kedvez annak a környezetnek, amiben ez növekszik. Például a széles gyökérszerkezete segít stabilizálni a talajt és eróziót megakadályozni.

3, Úgy döntöttünk, hogy cégünk annak szenteli magát, hogy főként  bambusztermékeket gyártasson, mert ez hasznos a társadalom és gazdaság számára egyaránt.

Bár a bambusznak, a piaci részesedése az egész fa padlózat és dekoratív táblák iparágához képest mindössze  1.5 százalékát teszik ki, de a partnereink és mi még mindig egy fényes és korlátlan jövőt látunk a bambuszpadlózat ág számára. Ez tovább nőhet még akkor is, ha csak a környezetvédelmi szempontok vesszük figyelembe.

Ez nem zárja ki, hogy a fákat kedvelő ügyfeleket figyelmen kívül hagyjuk, ezért nálunk is megtalálhatók az egzotikus keményfa parketta választéka is.